Zonnepanelen bij Raaskal: de stralende stap naar duurzaamheid

Zonnepanelen foto blog 1

Raaskal heeft bijna 500 zonnepanelen laten plaatsen op de daken van de Industriestraat 42 en 57. Maar waarom? En wat levert dit op voor Raaskal?

Verantwoordelijkheid voor de toekomst

De beslissing om over te schakelen op zonne-energie komt voort uit het streven naar duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om actie te ondernemen en bij te dragen aan een schonere en gezondere planeet voor toekomstige generaties.

Stap voor stap

De zonnepanelen vertegenwoordigen slechts een deel van onze toewijding aan duurzaamheid. Raaskal heeft ook geïnvesteerd in andere groene initiatieven, waaronder het gebruik van LED-verlichting in alle productieruimtes, warmteterugwinning bij machines en het optimaliseren van isolatie en koeltechnieken. Tenslotte koopt Raaskal producten en ingrediënten zo lokaal mogelijk in om zo veel mogelijk kilometers te besparen en de lokale- en sociale impact te vergroten. Zo kijken wij naar gezondheid, gemeenschap en milieu.

Impact en voordelen 

De zonne-energie wordt slim benut, waarbij apparaten zoveel mogelijk worden aangezet bij zonsopgang om optimaal gebruik te maken van de opgewekte energie. Dankzij deze en andere inspanningen behalen wij jaarlijks een aanzienlijke vermindering van ruim 165.000 kg CO2-uitstoot. Dit getal zal in de toekomst alleen maar stijgen. Raaskal kijkt dan ook optimistisch naar een groenere toekomst. Tezamen met ons zero foodwaste beleid, kunnen we hiermee daadwerkelijk impact maken.

Financieel voordeel

Deze inspanningen leveren niet alleen een voordeel op voor het milieu, maar drukken op termijn eveneens de productiekosten bij Raaskal. Hierdoor kan Raaskal haar topkwaliteit blijven leveren die onze klanten van ons gewend zijn, en kunnen wij tegelijkertijd concurrerende prijzen blijven aanbieden in een alsmaar kostbaar wordend landschap.

 

Sjoerd Henstra: “Wij willen niet alleen met onze producten, maar ook met onze productie bijdragen aan een duurzamere omgeving en onze producten bestendig maken voor de toekomst’’.