Voedselveiligheid en kwaliteit: van haarnetjes tot hoge normen

Voedselveiligheid en kwaliteit 2

Raaskal heeft zich sinds 2018 gecommitteerd aan het hoogste niveau van voedselveiligheid en kwaliteit, met als doel onze klanten producten van topkwaliteit te leveren. Onze certificeringen en keurmerken vormen de kern van onze toewijding aan voedselveiligheid en kwaliteit.

Voedselveilig werken

Bij Raaskal staan voedselveiligheid en hygiëne centraal in al onze activiteiten. Wij streven ernaar om alle voedselveiligheidsgevaren, waaronder allergenen, microbiologische-, fysische- en chemische gevaren, proactief te voorkomen. Onze medewerkers worden getraind in voedselveilig werken en zijn zich bewust van de strikte richtlijnen die wij volgen. De training wordt jaarlijks herhaald voor alle medewerkers. Voedselveilig werken omvat bijvoorbeeld het dragen van gelaatsbescherming en speciale voedselveilige kleding tijdens het productieproces. Onze productieruimtes en machines worden structureel grondig gereinigd en gedesinfecteerd volgens strikte protocollen om de hoogste normen van hygiëne te handhaven.

Keurmerken en aanvullende certificeringen

Als bewijs van onze toewijding aan voedselveiligheid zijn wij onder andere trots op onze FSSC – ISO 22000 certificering. Dit wereldwijd erkende kwaliteitskeurmerk waarborgt de veiligheid van onze producten door de beheersing van alle risico's in onze interne processen. Hierdoor kunnen onze klanten met vertrouwen genieten van onze producten, wetende dat deze voldoen aan hoge standaarden voor voedselveiligheid. Naast de FSSC – ISO 22000 certificering, streven wij ernaar onze klanten een nog uitgebreider assortiment aan te bieden door middel van verschillende keurmerken en aanvullende certificeringen. Binnen onze productielocatie is er een aparte stroom voor de biologische productie, waarvoor wij SKAL gecertificeerd zijn. In samenwerking met de NVWA zijn wij ingericht voor verschillende processen binnen het verwerken en verpakken van dierlijke producten en wij beschikken hiervoor over een EG-certificering. Tenslotte beschikt Raaskal over het Beter Leven keurmerk. 

Uitdagingen en oplossingen

Natuurlijk krijgt Raaskal te maken met uitdagingen, maar wij zijn vastbesloten om hier altijd een passende oplossing voor te vinden. Eén van de uitdagingen waarmee wij te maken kregen, waren klachten over inconsistente diktes van soepen, veroorzaakt door natuurlijke variaties in ingrediënten zoals groenten als gevolg van het wisselende van nature aanwezige vochtgehalte. Om dit aan te pakken, hebben wij geïnvesteerd in een viscositeitsmeter die de dikte van vloeistoffen kan meten, waardoor wij een constante kwaliteit kunnen waarborgen in ons productieproces. Op deze manier blijven onze producten puur natuur en vrij van ongewenste ingrediënten, maar kunnen wij wel voldoen aan de standaarden die de markt van ons verwacht.

Door onze toewijding aan strenge certificeringen, geavanceerde systemen en nauwe samenwerking met regelgevende instanties, streven wij ernaar om onze klanten de hoogste kwaliteit producten te bieden, elke keer weer, in een omgeving die voldoet aan de strengste hygiënische normen. Dit alles natuurlijk zonder uit het oog te verliezen dat onze producten vooral smaakvol, lekker, puur en gezond blijven.

Jeroen Slijp: “Bij Raaskal willen wij dat iedereen op een veilige manier van onze producten kan genieten."