Strijden tegen voedselverspilling met No Waste Army

Foto zoete aardappel

In de voortdurende strijd tegen voedselverspilling zijn No Waste Army en Raaskal samen een missie aangegaan: Red de Zoete Aardappels van de Polderjongens. Gedreven door een gezamenlijke passie om verspilling tegen te gaan en de wereld te veranderen, werken ze zij aan zij om een positieve impact te maken.

Van overschot naar smakelijke creatie

Ondanks het smaakvolle innerlijk, voldoen de zoete aardappels van de Polderjongens niet aan de strenge cosmetische eisen voor groenten in Nederland. Hierdoor hebben de Polderjongens een overschot van maar liefst 50.000 kg zoete aardappels. Nadat de zoete aardappels zijn opgehaald bij de Polderjongens, worden ze zorgvuldig naar de productie van Raaskal gebracht. Bij aankomst worden de zoete aardappels met enthousiasme ontvangen door het team van Raaskal. Wij zijn vastberaden om deze kostbare ingrediënten te transformeren tot heerlijke creaties die niet alleen de smaakpapillen zullen verwennen, maar ook een positieve impact zullen hebben op het verminderen van voedselverspilling. Bij Raaskal draait het om de binnenkant, niet de buitenkant. Met het huidige ledenaantal van No Waste Army is er 6.000 kg zoete aardappel gered met een eerlijke prijs voor de Polderjongens.

Wat doet Raaskal voor No Waste Army?

Raaskal staat paraat om de zoete aardappels om te toveren tot een smakelijk saus voor de maartbox van No Waste Army.
Raaskal zorgt voor:

  • Het selecteren van de juiste verpakkingen
  • Het ontwikkelen van de receptuur
  • Het produceren van de zoete aardappel saus
  • Het afvullen en verpakken in de consumentenverpakking
  • Het steriliseren van de verpakking tot houdbaar eindproduct

Al met al een geslaagde missie, waar zelfs Hart van Nederland even bij kwam kijken! Help jij ook mee met de strijd tegen voedselverspilling? Bekijk de website van No Waste Army en schrijf je snel in!

 

Thibaud van der Steen: ''Dankzij de inzet, flexibiliteit en smaakvolle kennis van Raaskal zijn onze imperfecte zoete aardappels omgetoverd tot een heerlijke saus.
Een team, een taak!''